top of page

The Omocom HQ story

Uppdaterat: 19 aug. 2021

I mitten av oktober 2020 flyttade Omocom in i sina nya lokaler i Birkastan i Stockholm. Från att ha huserat på olika kontorshotell, varvat med att jobba hemifrån har Stockholmsbaserade Omomers nu fått en helt egen plats att vara på. Det är nästan en förolämpning att bara kalla det för Omocom Headquarter eller en kontorslokal, när det är tydligt att det är så mycket mer.


"Vi ville skapa en varm och ombonad hemmakänsla för de anställda, men också för familj och vänner som är på besök. Vi har inrett ett barnrum där ungarna kan härja, och en lounge-del med en bar- och vinylhörna man både kan ta en kaffe och ha aw. Jag tycker verkligen vi har lyckats med att skapa den känsla vi var ute efter från början!" säger Ola Lowden Landstöm, CEO och medgrundare av Omocom.

Omocoms huvudkontor, som är i en källarlokal precis i början på Birkagatan, är cirka 240 kvm stor. Flera personer som har varit på besök i lokalen har, oberoende av varandra, skämtat och nämnt att ingången till lokalen ser ut som en entré till en svartklubb.


Bildtexter: Barnrummet syns genom hålet i väggen från kontorslandskapet. Loungekänsla i en av kontorsutrymmena. Vinylbaren pryds med en älgkrona som Olas pappa sköt på Farfarmoren 1976. En annan del i lokalen som Omocom gärna visar upp är bar- och loungedelen, som är en del av det stora lunch- och sällskapsrummet där man naturligt samlas och hänger. På måndagar dukas det fram för gemensam frukost innan man kör igång med det digitala webb-veckomötet, där alla Omocom-anställda, oavsett vart i landet eller världen man sitter, är med via länk. I baren finns, förutom dryck, en vinylspelare med ett urval av LP-album som spelas under lunchpauser sena eftermiddagar. Det är mestadels jazz som spelas, men det har tisslats om att det även ska gå att koppla in t.ex. Spotify, om man verkligen vill...

Bildtext: Entrén till Omocom-lokalen påminner om en svartklubb tycker vissa.


Att entrén har en svartklubbs-look är inget som Omocom bekymrar sig om – tvärtom så tycker man att det ger karaktär och visar på att man visst kan bedriva seriös försäkringsverksamhet, trots en alternativ entré. Det finns vissa delar i lokalen som Omocom är lite extra stolta över. Dels är det barn- och lekrummet som gränsar till konferensrummet ”Grottan” på ena sidan, och till ett kontorslandskap på andra sidan. Ett runt hål i väggen mellan barnrummet och kontorslandskapet är en kul och praktisk detalj för föräldrar som vill ha koll på lekande barn samtidigt som man tar ett möte vid skrivbordet.

#omocom #insurtech #HQ #stockholm #circular

bottom of page