top of page

Stugknutens uthyrningar försäkras med Omocom

Stugknuten som ligger i toppen av mötesplatser i Sverige för alla som vill hyra ut eller hyra stugor, byter nu försäkringsleverantör och ingår samarbete med insuretech-bolaget Omocom. I samarbete med W. R Berkley Insurance AG som riskbärare kommer mötesplatsens stuguthyrningar att försäkras via Omocom.


Stugknuten som har över 6000 aktiva annonser över semesterboenden fördelat över hela landet, lockar turister från hela Europa och i tjänsten som plattformen erbjuder ingår hantering av bokning och betalning samt en extra försäkring via Omocom. Stugknutens koncept är att det ska vara enkelt och att hitta, boka och betala för en stuga via plattformen. Utöver att det är enkelt kommer bokningarna dessutom vara extra trygga med en skräddarsydd och digital försäkringslösning via Omocom.


”Vi är fantastiskt glada att ha förtroendet att förmedla försäkringar för Stugknuten, en plattform med bokningar från hela Europa. Vi ser fram emot att jobba ännu närmare tillsammans, och förse svenskar och européer med en tryggare semesterupplevelse!” – säger Sara Forsberg CMO på Omocom om samarbetet.


För Stugknuten har Corona-pandemin lyckligtvis inte lett till färre bokningar, däremot ser man ett annorlunda bokningsmönster – Unika besökare från Sverige har ökat på plattformen med över 100% under vissa månader av sommarsäsongen jämfört med samma period föregående år.

"Det känns mycket bra för oss att kunna använda oss av Omocoms moderna försäkring för att försäkra stugor som hyrs ut via vår nya modell. Vi vill göra uthyrning av stugor så trygg som möjlig och det här är en viktig pusselbit i vårt erbjudande."

- säger Jonatan Lundqvist, CEO på Stugknuten uthyrning AB, om samarbetet med Omocom.


bottom of page