top of page

StayNordic lanserar med inkluderad uthyrningsförsäkring via Omocom

StayNordic heter den nya marknadsplatsen för uthyrning av semesterboenden som riktar sig till både husägare och gäster. Med fäste i Göteborg erbjuder StayNordic en flexibel och trygg uthyrningstjänst för husägare landet runt med fokus på service och lokal närvaro. Samtidigt som gäster kan välja bland handplockade semesterboenden av hög kvalitét i Sverige och njuta av semestern i lugn och ro. Ägaren och grundaren av StayNordic, Kristofer Jakobsson, har lång erfarenhet både av bostadsförmedling men även uthyrning av egna boenden, och belyser värdet av trygghet vid uthyrning av sin egendom.

“Omocom var det naturliga valet för oss på StayNordic. Ett framåtsträvande företag som erbjuder smarta digitala lösningar i kombination med trygghet och service vilket går helt i linje med våra företagsvärderingar och arbete. Vi är övertygade att med hjälp av Omocoms tjänster kommer att underlätta vår dagliga verksamhet samtidigt som vi känner oss bekväma och stolta över att vi kan erbjuda våra husvärdar ett omfattande skydd.” - Kristofer Jakobsson, VD på StayNordic

Samarbetet med insuretech-bolaget och försäkringsförmedlaren Omocom innebär att ägaren eller förstahandshyresgästen av boendet omfattas av en uthyrningsförsäkring som fungerar som ett komplement till ordinarie hem- eller fritidshusförsäkring. Som den pusselbit som saknas för att en andrahandsuthyrning ska kännas helt trygg, både för hyresvärd och hyresgäst om något oförutsett skulle inträffa.

Framtidens försäkringslösning är digital

Förutom tryggheten som uthyrningsförsäkringen innebär, lockades StayNordics grundare och VD av Omocoms heldigitala lösning som både kan minska risk för skador och bedrägerier.

”Att ha möjligheten att samla data från anslutna plattformar och dra relevanta slutsatser från detta, både för att förebygga skador men också premiera schysst användande är oerhört värdefullt för våra kunder. Vi är glada över att få hjälpa StayNordic med bland annat detta, och er fram emot ett långsiktigt samarbete!” säger Isak Albihn, Business Developer på Omocom.

Reducerar antalet skador och bedrägerier

Omocoms riskmotor, som går under arbetsnamnet Omocom Score, har en unik förmåga att spåra potentiell risk vilket möjliggör individuella riskberäkningar för varje enskild uthyrning i realtid. Vår inbyggda och API-baserade riskbedömning kan därmed minska och motverkar bedrägerier, samtidigt som möjligheten finns att belöna en låg skade-/olycksfrekvens för individer. Oavsett om en användare hyr ett semesterboende, en borrmaskin eller en husbil från en Omocom-ansluten plattform, så kan en annan plattform få värdefull information om tidigare uthyrningar, oavsett produktkategori.

Läs mer om StayNordic snart, via: https://staynordic.se

bottom of page