top of page

Sinnesro i sommar - Försäkra din cykel med MIOO & Omocom!


I Sverige stjäls årligen över 70 000 cyklar. Dom flesta cyklar stjäls nära bostaden. Tyvärr verkar det inte vara av större betydelse om cykel är inomhus i ett förråd eller liknande. MIOO Safety - Är cykelförsäkringen som täcker privatpersoners kostnader för självrisk som hemförsäkringen ofta kräver vid stöld eller olycka. Man prenumererar löpande månadsvis och kan när som helst säga upp sin prenumeration eller byta cykel inom avtalet.

MIOO, en cykeltjänst som tillhandahåller cykelservice där cyklisterna befinner sig, har i samarbete med insurtechbolaget Omocom tagit fram en försäkring för begagnade cyklar. ”Det här är den första försäkringen för begagnade cyklar i Sverige. Försäkringen bidrar till att göra cyklingen säkrare, tryggare och mer hållbar” säger MIOO:s vd Tomas Grönqvist.
”Det här är en helt ny typ av försäkring som tidigare helt har saknats på marknaden”

Vi behöver fortfarande hålla avstånd och inte trängas i kollektivtrafiken. Cykling blir därför ett extra bra sätt att transportera sig på, vilket bland annat visar sig genom att cykelförsäljningen har skjutit i taket. Samtidigt kommer rapporter om kraftig ökning av cykelstölder – Under 2020 uppgick cykelstölderna i landet till hela 77 209 st.


”Det här är en helt ny typ av försäkring som tidigare helt har saknats på marknaden. Fler människor cyklar och allt fler köper också begagnade cyklar. Med den här skräddarsydda försäkringslösningen som vi tagit fram, kan nu också cyklister som köpt en begagnad cykel få den försäkrad” säger Sara Forsberg CCO vid Omocom.

Omocom, precis som MIOO, delar samma ambition och strävar båda efter att öka användandet av befintliga resurser för en mer hållbar framtid. Omocom gör det genom att skräddarsy försäkringslösningar så att fler ska våga hyra ut sina prylar, och MIOO genom att erbjuda service och reparation av din cykel på plats, där du och din cykel befinner dig.

Om cykelförsäkringen: Försäkringen gäller för skada, stöld eller förlust som inträffar inom något land inom Norden. Mer om villkoren och hur försäkringen fungerar finns här.bottom of page