top of page

Samarbetet mellan Indie Campers och Omocom växer i Europa

Efter framgången med samarbetet i Sverige utökade Indie Campers och Omocom sitt försäkringssamarbete till att totalt omfatta sju europeiska marknader.


Expansionen av samarbetet gör det möjligt för människor att resa tryggt när de är på roadtrip och upptäcker världen.

Europas och Nordamerikas största plattform för uthyrning av husbilar, Indie Campers, har återigen valt Omocom som försäkringspartner. Efter ett framgångsrikt partnerskap som inleddes i Sverige i maj 2021 har Indie Campers och Omocom nu, i slutet av 2022, beslutat att utöka sitt samarbete till att omfatta ytterligare sex marknader i Europa: Österrike, Belgien, Tyskland, Spanien, Frankrike och Nederländerna.


Indie Campers Head of Marketplace, Francisco Lisboa, förklarar, "Relationen med Omocom har hittills varit fantastisk, och Omocom har alltid visat att man vill expandera och växa tillsammans med Indie Campers. Operativt och strategiskt sett föredrar Indie Campers att ha en enda partner i så många länder som möjligt. Därför är Omocom det bästa valet eftersom det garanterar att både våra husbilsägare och våra resenärer är trygga under uthyrningsperioden."


Försäkringslösningen, som är anpassad för delningsekonomin, är utformad för att komplettera den vanliga fordonsförsäkringen som Indie Campers husbilar har. Försäkringen täcker skador, stöld och vägassistans när de hyrs ut till en annan part. Försäkringen kommer automatiskt att ingå i Indie Campers hyreserbjudande och ses som en av plattformens unika försäljningsargument.


Både Indie Campers och Omocom vill uppmuntra användning av befintliga husbilar på marknaden och göra det möjligt att dela dem tryggt med andra resenärer. Försäkringen är giltig i alla länder som är medlemmar i Grönkorts-avtalet och riskbärare för försäkringen är Dina Försäkring AB.


"Vi är otroligt glada över att ha landat det här partnerskapet med Indie Campers, som är byggt för att skala", säger Omocoms Insurance Capacity Manager Jesper Bergwall. "Samarbetet med Indie Campers team har varit fantastiskt och vi har smidigt och framgångsrikt slutit en skalbar försäkringslösning för alla sju marknader."


Indie Campers startade i Portugal 2013 och har en flotta på 6 000 fordon på över 70 platser i Europa, Nordamerika och Oceanien. Företaget matchar professionella och privata husbilar med hyresgäster genom en unik onlineplattform som passar perfekt med Omocoms digitala försäkringslösning och uppmuntrar till andrahandsuthyrning.


Tack vare det här samarbetet för Indie Campers och Omocom en skalbar försäkringslösning till Europa, vilket gör det tryggare och enklare för resenärer att åka på roadtrip och njuta av att upptäcka världen.


Om Indie Campers


Indie Campers, den populära marknadsplatsen för husbilar, har som mål att göra road trips tillgängliga för alla. Tack vare sitt digitala upplägg och sin kundcentrerade fokus erbjuder Indie Campers stark UX vid bokning samt högkvalitativa bilresor till överkomliga priser.


Indie Campers har verksamhet på mer än 70 destinationer i Europa, Nordamerika och Oceanien. Destinationer som Los Angeles, San Francisco, Milano, Sydney, Florens, Anchorage, Paris, London, Sevilla, Porto och många fler. Företaget samlar över 6 000 fordon och har vunnit kärlek från resenärer runt om i världen. Indie Campers vision är att bli världens främsta leverantör av bilresor genom att expandera vertikalt och geografiskt.


bottom of page