top of page

Phonehero och Omocom erbjuder allrisk-försäkring för nygamla mobiltelefoner

Phonehero.se startade 2010 och har under deras 11 år i branschen reparerat fler än 400 000 mobiltelefoner och surfplattor. Phoneheros affärsidé kretsar kring att reparera och återanvända existerande mobiler och surfplattor, och precis som den cirkulära försäkringsförmedlaren Omocom strävar de båda företagen efter att minimera klimatpåverkan.


De båda företagen har nyligen ingått ett samarbete som innebär att det även kommer erbjudas en allrisk-försäkring till de mobiltelefoner och surfplattor som säljs via Phonehero.se. Försäkringen täcker både skada, stöld och förlust av den försäkrade Phonehero-produkten, och är giltigt i ett helt år från och med inköpsdatum. Försäkringen går att använda i hela världen. Sömlös kundupplevelse från Phonehero-köp till anmälan hos Omocom


Försäkringslösningen är helt digital och integrerad via API i Phoneheros webbshop. I samband med köp skickas ett försäkringsbrev inklusive försäkringsvillkor direkt till kundens e-post, och när en skadeanmälan behöver registreras görs detta helt sömlöst genom att klicka på Omocom-länken i försäkringsbrevet. Kundupplevelsen är helt sömlös – Skadeformuläret för-ifylls med kunddata från Phonehero-köpet och kunden behöver endast komplettera med en beskrivning av skadehändelsen och klicka på ”skicka”. När en skada är anmäld hänvisas dessutom reparation eller köp tillbaka till Phonehero, som med över 400 000 reparationer har stor och gedigen erfarenhet av detta. ”Vi på Omocom är oerhört stolta och glada att få samarbeta med en aktör som Phonehero, som aktivt jobbar för att förlänga livslängden på mobiltelefoner och att minska klimatpåverkan på många andra sätt. När vi nu även börjar erbjuda försäkring i samband med köpet hoppas vi att valet att köpa nygammal elektronik ska bli ännu mer självklart!” säger Christian Weimer, Senior Business Developer på Omocom.

Omocom är den svenska försäkringsförmedlaren som verkar för att hålla befintliga prylar i användning, med målet att minska klimatpåverkan och skapa incitament för att våga köpa och hyra begagnade, redan existerande, prylar istället för att köpa nytt.

"Våra kunder uppskattar möjligheten att försäkra sin mobil. Integrationen med Omocom var smidig och det känns proffsigt att kunna erbjuda en bra försäkring i samband med köpet."- säger Phoneheros VD Patrik Sandgren

Phonehero har flera små, men viktiga detaljer i deras arbete för att minimera klimatpåverkan. Bland annat kan kunderna välja bort laddaren vid köp av en mobil, samt klimatkompensera med endast ett knapptryck i kassan. De strävar efter att minimera emballage när varor skickas och använder sig av material som kan återvinnas.

Phonehero finns online på Phonehero.se och har serviceverkstäder i Stockholm, Göteborg och Malmö. Omocom har sitt huvudkontor och säte i Stockholm.


Riskbärare av försäkringen är W. R. Berkley Nordic.

Läs mer på www.phonehero.se

bottom of page