top of page

Omocom välkomnar Patric Sundell

Lyckos Omocom! Vi välkomnar Patric Sundell till Omocom-familjen som underwriter. Patric, med både lång och bred erfarenhet inom försäkring, har jobbat både med skador, underwriting, produktutveckling och projektledning. Närmast kommer han från Gjensidige, men har jobbat både för Moderna försäkringar och Folksam.

Underwriting, som kan beskrivas som kärnan inom försäkring, innebär bl.a. att man räknar risk och prissättning inom försäkringsaffärer. När Patric inte räknar risk inom försäkring är en av hans största hobbies att släktforska - inte bara för sig själv, men även för andra släkt-nyfikna personer. Han har även intressen inom politik och föreningsliv, och vill gärna spendera tid med vänner.


Omocoms värderingar rimmar nästan direkt med Patrics personliga hjärtefrågor, där hållbarhet och cirkulär ekonomi står i fokus för båda parter. Utöver att hjärtefrågorna lockade även Omocom genom att vara modernt, nytänkande och utvecklande - både försäkringsmässigt men också inom företagets kultur.

"Det känns oerhört kul att komma till ett mindre företag i växande fas med familjär stämning" säger Patric Sundell.

När vi frågade Patric om han har någon dold talang svarade han: "En dold talang borde kunna vara mina kunskaper om alkoholhaltiga drycker, efter att ha gått en av två delar av en sommelierutbildning på Vinkällans Dryckesutbildning".


Tur även för resten av Omocom-familjen som gärna lär sig mer om vin i den egensnickrade baren som finns på Omocom HQ.

”Det känns tryggt att förstärka familjen med ytterligare en försäkringsspecialist. Förutom Patrics breda erfarenhet inom försäkring är han även oerhört lyhörd och förstår försäkringsaffären både från kundens och försäkringsbolagets perspektiv, vilket är oerhört värdefullt både för Omocom och våra kunder!”

säger Patrics närmsta chef och kollega Hanna Blom, CPO på Omocom.


Resten av Omocom-familjen kan inte annat än hålla med! Läs gärna hela artikeln om vin-baren på Omocom HQ här: The Omocom HQ story

bottom of page