top of page

Omocom stöder Ukrainas folk

Volodymyr Zelenskyj, Ukrainas president, beskrivs som en ledare av och för folket. Den tidigare skådespelaren och komikern som inte hade någon politisk erfarenhet när han valdes till ämbetet 2019, har nu vunnit det ukrainska folkets samt omvärldens förtroende,

bl.a. genom sin folkliga och enkla retorik.

Före Rysslands invasion hade Zelenskyj popularitet nämligen börjat dala. Men nu, när han leder sitt land i kampen mot Ryssland, är situationen helt annan och presidenten har uppnått en nästan heroisk status.


Från Kiev (Kyjiv) uppdaterar Zelenskyj sina medborgare och omvärlden flera gånger dagligen, då han berättar om det rådande läget och strategin framåt via inlägg som sprids i sociala medier.

Till skillnad från andra presidenter i polerade talarstolar och välstrukna kostymer visar sig Volodymyr Zelenskyj bl.a. i en enkel olivgrön t-shirt. I en av hans dagliga uppdateringar filmar han sig själv och sina medarbetare från vad som ser ut att vara en mobilkamera, mitt från Kievs gator.

Presidenten beskriver sig själv som "rysslands måltavla nummer ett", men väljer trots detta att stanna med sitt folk på plats i Kiev. Hedervärt, tycker många med oss.


Om USA:s erbjudande om hjälp för presidenten att lämna landet svarade Zelenskyj med de nu historiska orden:

”Kampen är här. Jag behöver ammunition, inte skjuts”

Omocom stands with the people of Ukraine.bottom of page