top of page

Omocom skriver avtal med Guestit, skandinaviens första Airbnb Co-host

Uppdaterat: 6 jan. 2021

Vi på Omocom är otroligt stolta och glada och presentera ett nytt samarbete med Guestit. Guestit är en peer-to-peer plattform som hjälper andra att hyra ut sina hem, och de sköter allt från nyckelutlämning, fotografering, kommunikation till städning. Boendena som hyrs ut exponeras både via Guestits och Ainbnbs plattform. Omocom som försäkringsaktör levererar mikroförsäkringar som är anpassade för all typ av delning och uthyrning, som syftar till att främja en mer cirkulär och resurseffektiv konsumtion. Affärsidén är att hjälpa till att stötta delningstjänsternas affär genom att få uthyrare att känna sig tryggare under uthyrningstiden.

Samarbetet Guestit och Omocom emellan förutspås därmed vara en "perfect match". Richard Du Rietz, tidigare CFO på bostadsförmedlingsplattformen Qasa säger: "Min erfarenhet är att de traditionella försäkringsbolagen helt enkelt inte velat anpassa sig till den nya delningsekonomin och i tidigare roller har jag känt att det varit en riktig utmaning att få en passande lösning på plats. Jag är därför superglad att äntligen kunna få erbjuda en försäkring som är speciellt anpassad för denna typ av transaktioner. Tillsammans med boendeplattformarna vill vi att fler ska känna sig trygga med att både hyra och att hyra ut och vi är otroligt glada över samarbetet med Guestit som är Skandinaviens första certiferade Co-host på Airbnb". I enkäter från juni och juli 2020 svarar hela 100% av de uthyrare som har anmält skador svarat att de kan tänka sig att hyra ut igen, vilket är ett tydligt bevis på att Omocom lyckas med sin ambition.


”Det finns en flexibilitet i Omocoms försäkringslösning för våra kunder som ingen annan kunnat bidra med. Därför känns det oerhört känns tryggt att kunna erbjuda det till våra ägare, och hoppas att det ska locka ännu fler att hyra ut!” säger Olof Kernell, CTO och medgrundare av Guestit.

Omocom, en uppstickare inom försäkringsbranschen, har under året kontinuerligt lanserat olika typer av försäkringsprodukter ämnade för delning och man täcker idag in bla motor, förvaring, transport och prylar i hela Norden med kunder som TippTapp, Hygglo, MyCamper och Blox Car. Nu tar man alltså steget mot att även försäkra delning av boende och lokaler och har inför denna satsning rekryterat Richard Du Rietz, tidigare CFO på Qasa. ”Det känns otroligt kul att få samarbeta med Guestit, och deras affärsidé och plattform går helt i linje med Omocoms synsätt! Att de dessutom har fått fått Airbnb’s välsignelse genom att bli skandinaviens första officiella Co-host är ett kvitto på att deras affärsidé är grym, och efterfrågad” säger Ola Lowden Landström, CEO och medgrundare av Omocom.

Guestit är för närvarande verksamma i Stockholm, Göteborg och Åre, men siktar mot att expandera inom Norden inom det närmsta året.

Med i bild, bl.a. Guestits CEO Pontus Kruth och Omocoms Richard Du Rietz, Head of Strategy.


#insurances #insurtech #guestit #omocom #bff

bottom of page