top of page

Omocom och Qasa inleder samarbete - Försäkrar bostäder som hyrs ut i andra hand

Insuretechbolaget Omocom inlever ytterligare samarbete inom bostadsförmedlning, denna gång med den digitala bostadsförmedlingssajten Qasa, som 2019 förvärvades av Blocket. Tillsammans utgör Qasa och Blocket Bostad landets största marknadsplats för andrahandsboenden och nu lanserar man Omocoms skräddarsydda digitala försäkringslösningar till alla som hyr ut sin bostad via plattformen, med W. R. Berkley Insurance AG som riskbärare.

Qasa, som grundades 2014, är en annonsplats för uthyrning av bostäder i andra hand där bolaget lägger stor vikt vid att göra det tryggt och enkelt för båda parter vid en andrahandsuthyrning. Med digitala verktyg och smarta algoritmer föreslår och matchar Qasa hyresvärdar med potentiella hyresgäster, och hjälper till med allt som kan kännas svårt vid en uthyrning – t ex att skapa och signera hyresavtal, hitta pålitliga hyresgäster, administration av deposition och hantering av hyresbetalningar, samt medling mellan parterna om frågor uppstår under uthyrningstiden. På Qasas helt digitala plattform ingår dessutom personlig support via chatt eller mejl dygnet runt, alla dagar i veckan. Modern och digital kundupplevelse För Omocom är samarbetet med Qasa en ”perfect match” där respektive bolags moderna och digitala processer ämnar skapa en sömlös kundupplevelse, där hela kundresan förblir effektiv och digital genom att även fullt ut integrera försäkringsflödet. Skador rapporteras enkelt och snabbt med ett par klick direkt på bostadsplattformen och det mesta av informationen är redan förifylld genom att faktiskt nyttja den data som redan finns tillgänglig. Partnerskapet öppnar även upp för nya möjligheter till både produktutveckling och expansion då Omocom har möjlighet att bistå med olika typer av lösningar och produkter i merparten av Europa.

”Qasa har sedan vi grundade Omocom varit en riktig drömkund som rankat högt på vår önskelista av potentiella samarbetspartners. Man kan säga att vi faktiskt har byggt Omocom specifikt för att kunna hantera den här typen av transaktioner som ämnar att få fler att både våga och vilja hyra ut sin egendom. Tillsammans med Qasa gör vi det nu både tryggt och säkert samt riktigt smidigt och enkelt att hyra ut sin bostad till någon man aldrig ens träffat och förhoppningsvis kan det få ännu fler att inse alla fantastiska fördelar med delning. Vi ser fram emot att utveckla och förfina produkten tillsammans med Qasa och att expandera och växa tillsammans ut i Europa.” – säger Hanna Blom, Chief Product Owner på Omocom om samarbetet.

I februari 2019 blev det officiellt att Schibsted-ägda Blocket köpte bostadssajten Qasa. Samarbetet med Qasa blir det andra i raden av Blocket-relaterade partnerskap för Omocom på kort tid, som i början på 2021 lanserade en försäkring för begagnad elektronik.

“Vi är både stolta och glada att äntligen lansera vår uthyrningsförsäkring med Omocom! Tillsammans har vi skapat en helt unik försäkring som täcker de vanligast förekommande skadorna vid andrahandsuthyrning, och det känns otroligt bra att vi nu kan erbjuda våra kunder den tryggheten. Detta är bara början - nu fortsätter utveckla vår tjänst för att bli ännu smidigare och tryggare för alla som vill hyra eller hyra ut sin bostad.” – säger Qasa i sin presskommentar.

Läs mer Qasa och Blocket Bostad: https://qasa.se/p2/sv/ https://bostad.blocket.se/p2/sv/

bottom of page