top of page

Omocom och Inrego erbjuder försäkring för begagnad elektronik

Omocom tillsammans med W.R Berkley Insurance lanserar en försäkring för begagnad elektronik hos e-handlaren Inrego, Sveriges största e-handlare av begagnad IT-utrustning.


Inrego har i över 25 år har jobbat med att förlänga livslängden på mobiltelefoner, datorer, läsplattor och andra IT-produkter och verkar precis som Omocom för att främja en mer cirkulär ekonomi. Inrego köper in begagnad IT-utrustning av hög kvalitet från företag och organisationer och renoverar dessa till så-gott-som nyskick, innan det säljs vidare till nya användare.


Försäkringen erbjuds både Inregos privatkonsumenter såväl som företagskunder och kan köpas smidigt i Inregos webbshop i samband med köp av produkter. Försäkringen ger konsument ett komplett försäkringsskydd då den täcker för plötslig och oförutsedd skada, förlust samt stöld under ett år från inköpsdatum, med möjlighet till förlängning. Skulle något skadescenario omfattas av annat försäkringsskydd (exempelvis hemförsäkring) ersätter Omocom även kostnaden för självrisk.


”Vår produkt är ett perfekt komplement till Inregos egna garantier och tillsammans ser vi till att kund alltid har ett komplett försäkringsskydd. Detta får fler att våga ta steget till att handla begagnat och därmed ta steget mot en mycket mer hållbar typ av konsumtion. Finns det några bra argument kvar till att köpa nyproducerad elektronik? Jag tror inte det. ” – Sara Forsberg, Cheif Commercial Officer, Omocom.


Cirkulärt, API-baserat och sömlöst

Omocom plockar direkt upp alla försäkringar som tecknas via API och personliga försäkringsbrev skickas automatiskt ut till kund sekunder efter köpet gjorts online och ger en sömlös och snygg upplevelse för kund.


Skador anmäls via digitala och enkla skadeformulär direkt till Omocom som sköter all reglering internt med erfarna handläggare. I första hand försöker man så långt det går reparera produkten där alla reservdelar köps direkt från Inrego. Om produkten inte går att reparera så ersätts kund med likvärdig produkt som också den köps direkt från Inrego.

”Vi är otroligt glada över det här samarbetet tillsammans med Omocom. Vi letade efter en partner som precis som oss brinner för cirkulära affärsmodeller och detta är ju verkligen en match made in heaven. Med försäkringen känner vi att den otrygghet som uppstår vid köp av begagnat kan begränsas och vi hoppas och tror på att fler väljer återanvänd IT på grund av det. Mer cirkulärt än såhär kan det knappast bli.”

Niklas Brodén, E-commerce Manager, Inrego.


bottom of page