top of page

Omocom och Homerental i nytt samarbete - Försäkrar andrahandsuthyrningar av bostäder

Insuretech-bolaget Omocom och bostadsförmedlingssajten Homerental börjar samarbeta för att göra det ännu tryggare att hyra bostäder i andra hand via Homerentals plattform. Homerental, som vänder sig både till boendesökande privatpersoner men även företag, förmedlar lägenheter i Malmö, Stockholm och Göteborg med omnejd.


De beskriver sig själva som den trygga bryggan mellan uthyrare och företag som är i behov av att hyra boenden till anställda, som annars kan vara en utmaning och bromskloss för företag, vid exempelvis nyrekrytering när den anställde byter arbetsort. För privatpersoner som söker ny bostad, utan ett företag eller arbetsgivare inblandad, är utmaningarna liknande.


”Att man ska kunna känna sig trygg när man hyr ut sin bostad eller hyr bostad genom Homerental är väldigt viktigt för oss. Att kunna erbjuda Omocom’s försäkringslösning ser vi därför som ett självklart komplement för att våra kunder ska känna sig trygga under hela uthyrningen, även vid de tillfällen det inte går som man har tänkt sig.” säger Per Romberg, Operations Manager på Homerental.


Försäkringslösningen med Omocom fungerar som ett komplement till den ordinarie försäkring av bostaden som finns, och täcker sådant som en traditionell försäkring inte omfattar vid uthyrning till annan part än ordinarie hyresgäst. Det som lockade Homerental mest med samarbetet med insuretech-bolaget Omocom är enligt Homerentals Per Romberg att de erbjuder en flexibel försäkringslösning för som är optimerad för Homerental och deras kunder till skillnad från traditionella försäkringslösningar.


”Det känns himla kul och smickrande för Omocom att inkluderas i Homerentals uthyrningserbjudande! Det är tydligt att denna typ av försäkringslösning är efterfrågad och värdefull, och vi är glada att kunna erbjuda en uthyrningsförsäkring i samarbete med Homerental som blir automatiskt inkluderat i uthyrningserbjudandet.” säger Agnes Bergling, Business Developer på Omocom.


Faktaruta Homerental:

· Snittuthyrningslängden är 18 månader.

· Homerental finns i hela Sverige med fokus på storstadsregionerna.

· Homerental arbetar med över 100 aktiva bostadssökande kunder via deras portal och Relocation Bolag.

Homerentals affärsidé är att skapa trygghet, både för hyresvärdar och hyresgäster, och finnas med hela vägen, från koordinering av visningar till upprättande av hyreskontrakt, och vidare stöttning under hela hyresperioden.


Läs mer om Homerental, här: https://www.homerental.se/

bottom of page