top of page

Omocom lanserar unik försäkring för begagnade mobiltelefoner med Refurbly

Insuretechbolaget och den cirkulära försäkringsförmedlaren Omocom har, i samarbete med W. R Berkley Insurance som riskbärare, tagit fram en försäkring för begagnade mobiltelefoner som lanseras på e-handelsplattformen Refurbly. Försäkringen kan köpas i samband med en begagnad och renoverad mobiltelefon hos Refurbly, och gäller i 12 månader från och med inköpsdatum. Försäkringen täcker stöld, förlust och drulle-skador som uppstår under försäkringstiden. Om skadorna skulle omfattas av något annat skydd, t ex en hemförsäkring, ersätter Omocom kostnaden för avdragen självrisk på ordinarie försäkring.

En cirkulär mobilförsäkring Om en mobiltelefon behöver repareras eller ersättas med en likvärdig produkt, görs även detta hos Refurbly. Företaget, som grundades 2019, är grundat av Mobilverkstan som har reparerat över 40 000 mobiltelefoner och surfplattor sedan 2013.

”Vi på Omocom vill öka användandet av befintliga produkter och är otrolig glada att kunna erbjuda en försäkring för Refurblys kunder som köper begagnade mobiltelefoner. Försäkringen som täcker reparation av mobilen eller utbyte till en (ny) begagnad mobiltelefon från Refurbly är cirkulär på alla sätt, vilket vi är otroligt stolta över!” – säger Christian Weimer, Senior Business developer på Omocom.

Femtio miljoner ton e-avfall varje år Enligt FN:s e-avfallsmonitor genereras varje år drygt 50 miljoner ton e-avfall, vilket motsvarar vikten av nästan 4500 Eiffeltorn. En stor del av anledningen bakom e-avfallet är att IT-produkter får kortare produktlivslängd. Att samarbetet mellan Omocom och Refurbly kommer hjälpa till att minska e-avfallet råder det ingen tvekan om, och gör båda parter oerhört stolta då båda bolagens värdegrund bottnar i återanvändning av befintliga produkter.


Läs mer om Refurbly: https://refurbly.se/

bottom of page