top of page

Omocom, GoRide och Vindico i nytt samarbete för att främja cykling och delning av el- och lådcyklar

Det digitala insuretech-bolaget Omocom ingår nu samarbete med det minst lika digitala GoRide vars affärsidé är en app-baserad plattform för delning av cyklar i cykelpooler åt exempelvis bostadsrättsföreningar, arbetsplatser eller hyresvärdar. Med ett GoRide-inlogg och kan cykelpool-ägaren enkelt följa statistik över hur och när cyklarna används, servicebehov och underhållsplaner. På så sätt kan cykelpoolen matchas med efterfrågan så att man får en väl fungerande och kostnadseffektiv tjänst. Utöver ett enkelt och smidigt bokningssystem erbjuds användarna av appen även navigationshjälp till cykelvägar, väderprognoser för cykelturer i vackert väder. Om oturen är framme och cykeln är i behov av service eller skade-/stöldanmälan, görs detta smidigt direkt i appen. GoRides samarbetspartner Vindico står för smarta nyckel- och laddskåp, där både nycklar och elcykel-batterier och laddare tryggt förvaras och laddas när de inte används. De smarta skåpen öppnas smidigt via GoRide-appen, så man slipper omständlig hantering av nycklar och koder.

”Vindico har arbetat med smarta laddlösningar sedan 1990-talet och har en historik med framgångsrika samarbeten med teknikbolag i framkant. Därför känns det extra roligt att samarbeta med Omocom och GoRide för att förbättra möjligheterna att skapa hållbara mobilitetspooler! ” säger Karl Corneliusson, Säkerhetsrådgivare på Vindico Security.

Att det ska vara en smidig, trygg och digital kundupplevelse är gemensamt för både GoRide, Omocom och Vindico, vilket genomsyrar hela upplevelsen – från bokning av cykel, till hämtning av elcykel-batteri, till skadeanmälan.

”För cykelpooler är stölder av cyklar, batterier och laddare ett allvarligt problem. Fram till nu har det därför varit mycket svårt, eller omöjligt, att försäkra cyklar i pooler. Tack vare Vindicos nyckel- och laddskåp har skaderisken minskats avsevärt samtidigt som det möjliggör Omocoms försäkringslösning. Äntligen kan vi erbjuda bekymmersfria cykelpooler!” säger Markus Östlund, VD på GoRide.

Försäkringslösningen med Omocom som är skräddarsydd för att göra det tryggt för både cykelpool-ägare och hyrestagare skyddar mot både stöld och skador, och gäller både själva cykeln men även batterier tillhörande el-cyklar.

Försäkringen är framtagen i samarbete med W. R Berkley Sverige som är riskbärare.

”Elcyklar och lastcyklar är framtiden! Tillsammans med Goride och Vindico vill vi göra cyklarna mer lättillgängliga!” säger Isak Albihn, Business Developer på Omocom.

Läs mer om Goride och Vindico:

https://www.goride.se/

https://vindico.se/

bottom of page