top of page

Omocom Glow-up! Ny branding och grafisk profil

Detta är tredje gången som den cirkulära försäkringsförmedlaren Omocom gör om sin branding – Denna gången görs lyftet både med anledning av internationell expansion, den nya hemsidan och domänen https://www.omocom.insurance/ samt för att markera ytterligare en milstolpe Omocom-resan, i och med ett nytt huvudkontor.

Max Alm är Omocom’s Art Director och personen som ska ha credd för Omocoms nya branding och grafiska profil. Han har tidigare jobbat med Netflix, Ericsson, Moderna försäkringar, Heineken med flera och har 10 års erfarenhet inom Grafisk Design och Art Direction.

Lyckligtvis kunde Max återanvända några av de tidigare Omocom-färgerna – Detta känns extra bra både för miljö och hjärta eftersom Omocom’s HQ är helt nymålat och inrett sedan ett par månader tillbaka, enligt den tidigare färgskalan.


Vi ställde Max ett par frågor om hans tankar om att jobba med Omocom och brandingen.


Välkommen till Omocom-familjen Max, och tack för att du har gett Omocom ett välbehövligt lyft!

Max: Tackar tackar.

Vilken var den största utmaningen med Omocom? Max: Hmm, egentligen var det nog branschen vid första anblick, eftersom jag inte kan ett skit om försäkringar, vet knappt vad jag själv har men det blev ju bra sen när Ola och Sara sa att de inte alls ville ha något som ska andas försäkringsbranschen.

Hur har det varit att jobba med Omocom? Max: Just ni är vi mitt i allt men det har gått oväntat bra tycker jag. Får väl se hur det forsätter ☺︎

Vilken del hittills har varit roligast att designa? Har du stött på några kluriga utmaningar som är Omocom-specifika? Max: Merchen och blackmetal-omocom-tishan var roligast, gjorde den på skämt först, så det var ju kul att den blev av! Kluriga vet jag inte, men alla dessa word-mallar, dra åt h****** vad tråkigt det är haha.

I kollaget ser ni delar av Omocoms nya branding, hårdrocks-tischan samt stjärnan bakom verken - Max Alm, Art Director.

I Omocoms nya pressrum går det att ladda ner de nya versionerna av logotyperna, samt ett urval av pressbilder.

bottom of page