top of page

Omocom försäkrar Housecar-uthyrningar i hela Norden

Housecar är företaget som sedan 2020 gör det enkelt, säkert och tryggt att hyra och hyra ut husbilar och husvagnar. Sedan starten har Housecar redan hunnit bli Nordens största delningsplattform för husbilar, vilket skvallrar om det intresse och behov som finns av tjänsten som kan beskrivas som ett Airbnb för husbilar och husvagnar. De hjälper privatpersoner att hitta rätt fordon för sitt semesteräventyr, eller för husbils- och husvagnsägare att hyra ut sitt fordon till andra.

Housecar och Insurtech-bolaget Omocom ingick samarbete i början av 2022 med syfte att skala ut i Europa med samma digitala försäkringslösning, oavsett vilken Housecar-marknad som uthyrningen sker på.

"Tillsammans med Omocom kan vi växa ut i Europa och få fler att inse fördelarna med att dela. Housecars lösningar är flexibla, digitala och skalbara och det är viktigt för oss att jobba med en partner som delar vårt intresse i att minska produktionsrelaterade utsläpp" säger Housecar om samarbetet med Omocom.

Housecars affärsidé ligger helt rätt i tiden, med tanke på nya resvanor och en stadigt ökande trend att semestra i sitt hemland, "hemester", i kombination med att välja bort långa flygresor till förmån för klimatet. Oavsett om den bakomliggande orsaken till rådande hemester-trend är flygskam eller genuin avsikt att vara klimatsmart, kan vi konstatera att trenden är här för att stanna.

Klimatsmart och trygg semester med Housecar och Omocom

Samarbetet mellan Housecar och Omocom hjälper till i omställningen till ett mer hållbart samhälle, genom att dela på befintliga resurser och att göra det tryggt att hyra ut sin husvagn eller husbil till andra.

Det är ett nöje för oss att ha säkrat en flexibel försäkringslösning med Housecar som är byggd att skala med. Med tanke på de rådande Corona-förhållandena är detta partnerskap lägligt, och vi är övertygade om att ännu fler människor kommer att inse hur bekvämt, säkert och miljövänligt det är att hyra istället för att äga ett fordon! säger Omocoms CCO Sara Forsberg om samarbetet.

Om Omocom Omocom är ett Insurtech-bolag och försäkringsförmedlare som grundades i Sverige 2019, med målet att skapa incitament för att hålla befintliga resurser i användning. Syftet med Omocoms försäkringslösningar är att fler ska våga ta steget att dela befintliga resurser med varandra eller köpa begagnade produkter, som ju oftast fungerar precis lika bra som att köpa nytt. Omocom handlar lika mycket om försäkring som det handlar om att skapa incitament och stöd för en cirkulär ekonomi.

Riskbärare av försäkringen är Dina försäkring AB. Läs mer om Housecar: https://housecar.se/ https://housecar.no/ https://housecar.fi/sv/

bottom of page