top of page

Omocom årskrönika 2020

Vi vet att det blir tjatigt och man behöver ju knappast ens nämna att ingenting med 2020 har varit som vanligt, men just därför är det extra anmärkningsvärt tycker vi. Det cirkulära och hållbara är här för att stanna, vilket bland annat visar sig i punkterna i Omocoms årskrönika som vi har sammanställt i en lista här nedanför. Glad Omocom-läsning!

  • Vi har ökat från 7 st anställda i början av året, till hela 25 st anställda, stationerade i Sverige, Tyskland och Portugal.

  • I april månad tog vi in 3,7 miljoner euro i en investeringsrunda. Bland investerarna finns Lissabonbaserade Mustard Seed Maze, finska Inventure, spanska Alma Mundi Insurtech Fund och Stockholmsbaserade Luminar Ventures.

  • Från att i början av 2020 ha varit verksamma i Sverige och Norge, har vi nu expanderat och har numer har tillstånd att distribuera försäkringar i totalt 24 länder.

  • Stockholmskontoret har flyttat och inrett ett helt eget (och cirkulärt!) huvudkontor - Läs mer om The Omocom HQ story här!

  • Ola, ibland featuring baby-Nonno, har gästat fler än 10 st panelsamtal och seminarier runt om i världen och inspirerat och gjort succé.

  • Omocoms sälj-avdelning har tagit fram Omocom ett par "standard-försäkringspaket", som förvisso inte alls är särskilt standard i jämförelse med traditionella försäkringar! Med dessa är vi nu redo att skala och nå flera fantastiska delninings- och andrahands-plattformar!

Snitt-Anders 35 jordsnurr!

Lite skoj och kanske helt onödig information är att den vanligaste åldern hos personer som tecknar en försäkring hos oss är 35 år. Den äldsta försäkringstagaren är 87 år fyllda, och den yngsta är 15. Precis som det brukar se ut i svenska styrelser heter dom flesta som har tecknat en försäkring hos oss Anders i förnamn, och Johansson i efternamn. Till skillnad från Snitt-Anders så är vi 25 st anställda som jobbar på Omocom fördelade på 5 olika etniciteter, och fördelningen kvinnor respektive män ligger på 33% kvinnor vs 66% män.TACK till alla våra fantastiska samarbetspartners, supporters och kollegor som är med på Omocom-resan med oss. Vi önskar er alla en god fortsättning och hoppas på ett (ännu) bättre 2021! ❤

bottom of page