top of page

MyCamper om samarbetet med Omocom

I startup-sammanhang kan man säga att Omocom och MyCamper går ”way back” och de båda företagen har dessutom varit kontors-grannar med endast en glasvägg som har skiljt dem åt. Total transparens, bokstavligt talat.


MyCamper är det schweiziska bolaget som sedan tidiga 2020 har etablerat sig även på den svenska marknaden. Via MyCampers plattform kan privatpersoner registrera sina husbilar och husvagnar, och hyra ut dessa till andra privatpersoner. Ungefär som ett Airbnb för husbilar och husvagnar, men med en tydlig konkurrenskraftig fördel – Trygghet. Trygghet är centralt i MyCampers affär och kan översättas till dem skräddarsydda försäkringslösning via Omocom som tar vid där en traditionell fordonsförsäkring inte täcker, nämligen vid uthyrning till annan part.


Man menar att det har krävts en försäkringslösning som Omocoms för att MyCamper ska nå skala i sin nisch, och med försäkringen nu är möjligt att nå ut brett och öppna upp en annars ganska stängd och traditionell marknad för uthyrning av husbilar och husvagnar.

”Trygghet är centralt i vår affär. Det första våra kunder frågar oss är hur vår försäkringslösning ser ut. Vi letade runt länge efter en partner som förstod våra utmaningar och med en förståelse för den cirkulära ekonomin, med Omocom hade vi en partner som “checkade” alla boxar” säger Joakim Klingspor på MyCamper Sverige.

Samarbetet med Omocom sattes på prov under sommaren 2020 då en uthyrd husbil mystiskt stannade efter att ha passerat den svensk-norska gränsen. Förutom den stress som en trasig lånad husbil medför, så hände detta dessutom mitt under coronakrisen vilket gjorde att stressen nådde en ny nivå. Tankarna svindlande och frågor om de utlysta corona-restriktionerna påverkade försäkringsvillkoren svindlade hos såväl hyrestagare som medarbetare på bolagen.


Tack vare ett fint samarbete och förståelse från alla inblandade parter löste sig allt på ett bra sätt, och kundupplevelsen blev trygg trots att det tidvis var svettigt bakom glasväggen på kontoret.

Husbilen fick mellanlanda på en hotell-parkering i Hommelvik, tills den bärgades tillbaka till ägarens hemstad. Hyrestagarna blev hämtade av snälla svärföräldrar och fick avsluta sin semester på annan ort än vad som var planerat.


Om Omocoms kundbemötande säger Joakim på MyCamper:

”I de fåtal ärenden som vi har behövt anmäla en skada via Omocom har servicen varit i världsklass - Snabba svarstider och med ett superbra bemötande mot våra kunder. Kunderna som varit berörda har alla varit mycket tacksamma för att de har fått hjälp och att de faktiskt har fått igenom sina krav”

Omocoms CMO Sara Forsberg säger: "Förutom att det är oerhört kul att jobba med MyCamper har vi gemensamt jobbat fram den skräddarsydda försäkringslösning som nu är på plats, för att fler ska våga hyra ut men också få möjligheten att uppleva naturen. Både MyCampers affärsidé och Omocoms försäkringsprodukt är byggd för att skala internationellt och vi ser fram emot att växa tillsammans". Läs mer om MyCamper: https://mycamper.se/

bottom of page