top of page

MIOO och Omocom tar fram ytterligare försäkringsprodukt för begagnade cyklar

MIOO, en cykeltjänst som tillhandahåller cykelservice där cyklisterna befinner sig, har i samarbete med insurtechbolaget Omocom tagit fram en ny del i försäkringen för begagnade cyklar.

"Det här är den första försäkringen för begagnade cyklar i Sverige. Försäkringen bidrar till att göra cyklingen säkrare, tryggare och mer hållbar" säger MIOO:s vd Tomas Grönqvist.

I år behöver vi hålla avstånd och inte trängas i kollektivtrafiken. Cykling blir därför ett extra bra sätt att transportera sig på, vilket bland annat visar sig genom att cykelförsäljningen har skjutit i taket. Samtidigt kommer rapporter om kraftig ökning av cykelstölder – Under 2019 uppgick cykelstölderna i landet till 69 900, och siffran för 2020 väntas vara ännu högre.

"Det här är en helt ny typ av försäkring som tidigare helt har saknats på marknaden. Fler människor cyklar och allt fler köper också begagnade cyklar. Med den här skräddarsydda försäkringslösningen som vi tagit fram, kan nu också cyklister som köpt en begagnad cykel få den försäkrad" säger Sara Forsberg CCO vid Omocom.

MIOO's nya tjänst kan beskrivas som en avknoppning eller förlängning av det nuvarande produktutbudet. Tjänsten som kallas MIOO Safety är ett alternativ till de cyklister som endast är i behov av själva cykelförsäkringen. Däremot hoppas man att MIOO Safety-användare med tiden kommer att få upp ögonen att nyttja hela produktutbudet, eller i alla fall att MIOO blir det naturliga alternativet att vända sig till när man väl vill anlita någon för cykelservice.

Omocom, precis som MIOO, delar samma ambition och strävar båda efter att öka användandet av befintliga resurser för en mer hållbar framtid. Omocom gör det genom att skräddarsy försäkringslösningar så att fler ska våga hyra ut sina prylar, och MIOO genom att erbjuda service och reparation av din cykel på plats, där du och din cykel befinner dig.

Om cykelförsäkringen: Försäkringen omfattar självriskeliminering vid stöld och skada. Det finns också möjlighet att få sin cykel stöldmärkt (SSF) med DNA. För mer information, www.mioo.cc eller MIOO appen som kan laddas ned.

bottom of page