top of page

Länsförsäkringar AB investerar i Omocom

Uppdaterat: 22 sep.

Genom nyemission investerar marknadsledande Länsförsäkringar AB i cirkulära insurtech-bolaget Omocom


Omocom marknadsledande inom delningsekonomi


Insurtech-bolaget Omocom skapar stöd för cirkulär ekonomi genom att skräddarsy försäkringslösningar speciellt utformade för att skapa maximal trygghet för att konsumera hållbart. Omocom har på kort tid blivit marknadsledande inom segmentet cirkulär försäkring och fortsätter att växa bland både befintliga och nya plattformskunder som inser nyttan med de unika försäkringarna.


Utöver Omocoms innovativa försäkringar är distributionen dessutom helt API-baserad och datadriven, vilket leder till sömlösa flöden och minimal administration för alla parter. Omocoms tekniska plattform i kombination med hållbara initiativ gjorde intryck på Länsförsäkringar.

”Länsförsäkringar är imponerad av Omocoms tekniska lösningar och utveckling inom hållbara försäkringslösningar. Investeringen går helt i linje med de satsningar inom hållbarhetsekonomin som Länsförsäkringar har”

- säger John Nyman, strategichef på Länsförsäkringar AB.


Genom det nya samarbetet hoppas Omocom kunna utveckla och expandera den innovativa tekniska plattformen ytterligare, parallellt som insurtech-bolaget gagnas av Länsförsäkringars gedigna erfarenhet inom försäkring.


Investeringen möjliggör vidareutveckling av de initiativ inom hållbarhet och teknologi som redan påbörjats, och tillåter Omocom att växa till att bli en än mer attraktiv arbetsplats och arbetsgivare. Den europeiska expansion som Omocom redan påbörjat kommer kunna fortsätta internationellt, samtidigt som produktutbudet förmås breddas och finslipas.


Nyemissionen som genomfördes i slutet av juli 2023 är en finansiell investering som innebär att Länsförsäkringar erbjuds två platser i styrelsen. Samarbetet med nuvarande riskbärare och plattformar kvarstår och stärks av investeringen.

”Att få in Länsförsäkringar AB som en ny stor ägare i Omocom känns helt rätt, både i fråga om de värderingar som de driver och sett till affären. Vi kommer att kunna dra stor nytta av deras erfarenhet och kunskap”

- säger Ola Lowden, vd och en av grundarna av Omocom.


Länsförsäkringar har över 200 års erfarenhet i försäkringsbranschen


Länsförsäkringar är en av Sveriges största finansiella koncerner. Grunden till dagens Länsförsäkringar lades redan på 1800-talet. Idag omfattar Länsförsäkringsbolagen totalt 23 stycken bolag inom koncernen som samtliga har ett sortiment inom bank, försäkring, pension och fastighetsförmedling.

Läs Länsförsäkringars pressmeddelande om emissionen här: Länsförsäkringar AB investerar i Omocom Läs mer om Omocom: https://www.omocom.insurance/ Omocom presskontakt: hello@omocom.se

bottom of page