top of page

Invigning av Vakansas nya coworking -space i Solberga, Stockholm

Omocom-partnern Vakansa öppnade och hade invigning av deras nya coworkingutrymme, i Stockholms-stadsdelen i Solberga. Coworking-huben, som också med rätta beskrivs som ett grannskapskontor, lanseras tillsammans med Stockholms största allmännyttiga bostadsbolag Stockholmshem. Grannskapskontoret är ett pilotprojekt och är till för invånare i Solberga som letar efter en ergonomisk arbetsplats nära hemmet. Utrymmet kan också användas på kvällar och helger för möten och administrativa uppgifter.


Omocom blev inbjuden att delta i invigningen, som så lämpligt ägde rum den 1 oktober - bara några dagar efter att pandemi-restriktionerna i Sverige hävdes. Vi anlände till den mysiga, lugna och ganska lugna närförorten Solberga på den regniga fredagseftermiddagen. Ingången till Vakansa coworking-huben utrymme låg en halvtrappa ned, på sidan av byggnaden. De Vakansa-gröna ballongerna som vi hade sett genom sidofönstren nyss skvallrade om att vi var på rätt plats.


Vi välkomnades omedelbart av Vakansas grundare och VD Robin Rushdi Al Salehi och frågade honom skämtsamt hur stressad han var inför öppningen. "Jag har fått mycket hjälp av mina kusiner, så jag kan koppla av lite nu och hälsa på mina gäster", svarade Robin med ett stort leende.


Vakansas vision om att främja hållbar stadsutveckling, utan att behöva bygga nya hus eller utrymmen. Robin Rushdi Al Salehi tror att konceptet med multifunktionella mötesplatser kommer att ge området liv och rörelse under alla vakna timmar på dygnet. Det är därför Vakansa har bestämt sig för att bli specialister på att göra befintliga utrymmen så enkla att dela som möjligt.


Robin höll ett personligt och inspirerande tal om varför han gick in i fastighetsbranschen och grundade Vakansa. Det vore inte rättvist av mig att försöka beskriva hans fina tal - jag rekommenderar att ni istället ser ett IRL själv (eller kolla via Youtube: Cities Meant For People or People Meant For Cities? | Robin Rushdi Al-Sálehi | TEDxUppsalaUniversity)


Stämningen i det rymliga Vakansa-kontorslokalen var glad, lättsam och trevlig och frågan "Är du också från Stockholmshem?" ställdes till oss Omocomers ett par gånger. Vi var ju inte det, men frågan ledde till att vi knöt nya kontakter i branscher som vi vanligtvis inte minglar med ✌🏼


Tack Vakansa och Robin Rushdi Al Salehi för inbjudan till det varma och härliga grannskapskontoret, vi kommer definitivt tillbaka.


bottom of page