top of page

Höst-rusta cykeln inför nya säsongen

Vilken är egentligen cykelns säsong? "Alla säsonger!" säger vi på Omocom, och vår partner MIOO med oss. Att cykla på hösten är fantastiskt, och känns krispigt och friskt i den svala luften. Vi har pratat med MIOOs CMO Anja Kullberg som delar med sig av sina bästa cykeltips inför stundande höst- och vintersäsong. Ta del av Anjas tips nedan och fyll en termos med varm choklad, så är snart den perfekta höstutflykten ett faktum!
Anjas tips för att säsongs-rusta din cykel.
  • Rengör och olja in kedjan Gör en grundlig rengöring av kedjan. Använd varmt vatten med såpa eller diskmedel och rengör kedjan med hjälp av en luddfri trasa. Gamla lakan som är klippta i små bitar är perfekta att återanvända för cykelrengöring. När kedjan är rengjord och torr oljar du in den. Det finns två typer av olja, våt och torr. Under höst och vinter lämpar sig den våta oljan bäst. Smörj insidan av kedjan och torka bort överflödig olja.

  • Se över cykelns belysning Kontrollera att både fram och baklyse fungerar. Bra lampor är en bra investering som gör det säkrare att cykla i höstmörkret.

  • Kontrollera lufttryck och däckens status Pumpa däcken så rullar det lättare. Är däcken slitna och torra så att det uppkommit små sprickor i gummit och mönstret är utslitet så är det dags att byta till nya däck.

Bonus-tips för dig som vintercyklar
  • Skölj bort salt och smuts regelbundet Cyklar du under vintern är det bra att regelbundet skölja bort salt och smuts från kedja och drev. Ta en hink med varmt vatten och skölj. Vägsaltet sliter hårt och gör att kedjan rostar, så regelbunden rengöring förlänger livslängden avsevärt.

  • Investera i dubbdäck Ska du cykla under vintern är det bekvämt med dubbdäck som gör att du slipper oroa dig för isfläckar och hala vägbanor.

MIOO's Anja Kullberg delar med sig av sina bästa höst- och vintercyklingstips.

Läs mer här om Mioo Safety & Service Premium och Mioo Safety & Service Family. I både Premium- och Familj-paketet ingår grundservice samt däckbyte 2 ggr / år, samt snabbservice inom 48 timmar vid punktering eller kedjebrott. MIOO kommer till dig och utför beställd servicen på plats.


bottom of page