top of page

Finska Lainappi samarbetar med Omocom för att öka användandet av befintliga prylar

Allt behöver inte ägas, vilket både Lainappi och Omocom är överens om eftersom de båda företagens affärsidé är ett resultat av just detta. Finska Lainappi har en appbaserad plattform som enkelt, säkert och smart låter personer dela sina prylar till ett pris som ägaren själv bestämmer. Allt från sportutrustning, verktyg och kläder kan delas via Lainappis app, och när det nu kommer att adderas säkerhet i form av en Omocom-försäkring är erbjudandet en "no-brainer" för pryl-ägare som tidigare kanske varit osäkra på att hyra ut sina tillhörigheter. Omocom-försäkringen är en allrisk-försäkring som täcker skador, stöld och förlust under hela hyresperioden.

”Vi på Lainappi är glada att kunna vässa vårt erbjudande genom att erbjuda försäkring till våra användare via Omocom. Vi vet vilket mervärde det ger våra användare att säkert kunna dela sina prylar med andra. Vi är glada över att ha hitta ett företag som Omocom, som delar samma värderingar och kan erbjuda en ny typ av försäkringsmodell. Vi välkomnar alla våra användare till våra nya, förbättrade Lainappi”, säger Lainappi om samarbetet med Omocom i deras presskommentar.

När en skada uppstår rapporteras det direkt via Omocoms helt digitala skadeformulär. När den försäkrade klickar på skadeanmälnings-länken i e-mejlet som mottogs i samband med uthyrningsstart, för-ifylls formuläret med all nödvändig information om uthyrningen. Ägaren av prylen behöver endast komplettera formuläret med information om skadehändelsen och klicka på "skicka" för att skadan ska hanteras av Omocoms erfarna skadespecialister.


Omocom erbjuder skadehantering på lokala språk, vilket innebär att Lainappis kunder kommer att tas om hand på finska.


Enkelt, säkert och smart


Lainappis uppgift är att främja delningsekonomi och grön ekonomi genom att uppmuntra till att hyra istället för att köpa. Precis som Omocom vill de möjliggöra enkel, säker och smart uthyrning av befintliga prylar.


Omocoms huvudsakliga uppdrag är att hålla kundernas prylar i bruk, trots att de skadas under hyrestiden. Idag uppger 9 av 10 av Omocoms kunder att de kommer att fortsätta hyra ut sina saker, trots att en skada har skett.

”Samarbetet mellan Lainappi och Omocom är en” perfect match ”eftersom båda verkar för dela befintliga resurser. Varför köpa nytt när du kan hyra av någon istället? Tillsammans med Lainappi vill Omocom öka kundernas cirkulära val genom att erbjuda försäkring så att kunden kan känna sig trygg ”säger Christian Weimer, Senior Business Developer på Omocom.

Omocom är ett svensk försäkringsförmedlare som erbjuder korttidsförsäkringar, speciellt anpassade för produkter inom cirkulär ekonomi. Omocom arbetar med plattformar som syftar till att öka användningen av befintliga resurser, för en mer hållbar framtid.


Lainappi är ett Finskt Tammerfors-baserat företag som grundades 2020. Verksamheten bygger på uthyrning av hushållsartiklar som erbjuds till konsumenter och företagskunder. Tjänsten fungerar via en mobilapplikation, där användare kan hyra föremål från varandra, till exempel verktyg, sportutrustning och kläder.

Läs mer om Lainappi: https://www.lainappi.fi/

Riskbärare av försäkringen är W. R. Berkley Nordic. Detta blogg-inlägg är en översättning från engelska till svenska.

bottom of page