top of page

Expanderar och lägger till Sverige - Camptoo och Omocom live på 4 marknader på mindre än ett år

Camptoo-plattformen lanserades i Nederländerna 2014 och kan beskrivas som en Airbnb för husbilar och husvagnar.


Omocom gick ut med information om lansering av tre Omocom/Camptoo-marknader i juni 2022. Efter knappt fyra månader har även den fjärde marknaden lanserats och är live. Sverige är alltså den fjärde marknaden som de två företagen samarbetar på.


"Vi träffade Camptoo redan 2019 och ändrade faktiskt hela Omocoms strategi efter att ha hört Camptoos problem med att hitta en försäkringspartner och en lösning som kunde användas på flera marknader. Vår plan blev då att erbjuda en skalbar och flexibel försäkringslösning, och därför är vi oerhört glada över att ha Camptoo ombord och live på fyra olika marknader."

säger Omocoms CCO, Sara Forsberg.


Att lägga till en fjärde marknad i samarbetet bekräftar Omocoms flexibilitet och skalbarhet. Utmaningen för Camptoo var att hitta en försäkringsleverantör som är både flexibel och skalbar på de många marknader som de för närvarande, och planerar att, vara verksamma på.


"När Camptoo växte och expanderade till nya marknader märkte vi att det var ineffektivt att upprätta försäkringar för varje enskilt land och ha olika försäkringnivåer och tekniska integrationer för varje land. I Omocom hittade vi en mycket smidig och internationell partner med vilka vi snabbt kan skala upp på våra nordiska marknader samt i Polen. Lanseringen har gått jättesmidigt och användarna älskar försäkringslösningen."

säger Camptoos COO, Niels de Greef. Om Camptoo


Camptoo har vuxit kraftigt sedan starten 2014 och har blivit en av Europas största uthyrningsplattformar.


På Camptoo listar ägare av husbilar sina fordon när de inte använder dem, och resenärer som vill hyra en husbil eller husvagn kan hitta vad de söker på plattformen. På så sätt kan husbilsägare tjäna pengar på sin vilande och oanvända husbil under flera månader av året. För ägarna är den extra inkomsten till nytta eftersom husbilen fortfarande behöver förvaring, försäkring och underhåll på årsbasis.

Read more: https://camptoo.se/


Om Omocom Omocom är en svensk försäkringsförmedlare. Omocom grundades 2019 och har sedan dess tillhandahållit integrerade och digitala försäkringar för den cirkulära ekonomin i hela Europa och jobbar med plattformar som strävar efter att öka användningen av befintliga resurser. Försäkringarna är API-baserade och datadrivna i alla steg, vilket leder till friktionsfria flöden och minimal administration för alla parter. (Inlägget är en översättning från engelska).

bottom of page