top of page

Ett långsiktigt partnerskap genom de fyra nordiska marknaderna

Uppdaterat: 7 juli

Hygglo som är störst i Norden på uthyrning mellan privatpersoner, har samarbetat Omocom sedan 2019 då insurtech-bolaget gick under namnet Sharin.

Delningsplattformen Hygglo, som startade i Sverige 2016, var den första plattformen i sitt slag och blev snabbt störst på marknaden på P2P-uthyrning. Senare samma år expanderade delningsplattformen till Norge, och drygt ett därpå tog man succén även till Finland och Danmark.

Redan sedan Hygglos start 2016 insåg man vikten i att kunna inkludera försäkring, men lyckades till en början inte att hitta en passande försäkringslösning hur mycket men än letade. Lyckan vände i början på 2019 då delningsplattformen stötte på insurtech-bolaget Omocom.


Ola Degerfors, VD och grundare av Hygglo, har tidigare sagt om samarbetet med Omocom:

”Omocom är den enda försäkringsaktör vi hittat som förstår sig på en tvåsidig marknad. De delar vårt mål att hålla produkter i användning och minska produktionsrelaterade utsläpp.”

Hygglo är nu störst i Norden på uthyrning mellan privatpersoner, och i takt med expansionerna har även Omocoms försäkringslösningar följt med och ingår därmed på samtliga Hygglo-marknader.

Vässar nu försäkringen för kategorin fordon

Från och med april 2023 förbättras försäkringarna genom att delas upp och anpassas baserat på produktkategorier hos Hygglo. I praktiken innebär detta att objekt i vissa fordons-kategorier numera skyddas av speciellt anpassade försäkringsvillkor för just fordon.

Om den nya fordonsförsäkringen i korthet:

  • Gäller skåpbil, lätt lastbil, släpvagnar, båttrailer, husvagn, husbil, moped, motorcykel, fyrhjuling, snöskoter och traktor (upp till tjänstevikt 450kg för traktor).

  • Täcker upp till 300.000kr.

  • Innehåller ett väghjälpsmoment utan självrisk för hyrestagaren, i samarbete med Falck

Dina Försäkring AB är riskbärare av den nya fordonsförsäkringen.

Anpassning av försäkringslösningar till specifika produkt-kategorier är något som Hygglo och Omocom kommer att fortsätta samarbeta omkring, för att ge bästa möjliga skydd för dig som hyr ut dina prylar. Vi hoppas och tror att denna samt framtida förbättringar kommer att uppskattas av Hygglo-användare! 🧡


Du kan ladda ned Hygglos app i App Store här, eller via Google Play här.


 

Vad betyder P2P? 🤔 P2P står för ”Peer-to-peer” eller på svenska; person-till-person. I Hygglo-sammanhang menar man de privatpersoner som delar sina Omocom-försäkrare prylar med andra privatpersoner på delningsplattformen.


Vad betyder riskbärare? Omocom är en försäkringsförmedlare, vilket innebär att det är ett eller flera försäkringsbolag som agerar i bakgrunden och står risken. Riskbärare kan även kallas för försäkringsgivare. W.R. Berkley Insurance Nordic är sedan tidigare riskbärare för de generella Hygglo-kategorierna. Dina Försäkring AB är nu riskbärare för den nya motor-försäkringen.


bottom of page