top of page

Det cirkulära ska börjas tidigt! Parently och Omocom i samarbete

Parently som erbjuder en cirkulär prenumerationstjänst av både nya och återanvända premium baby- och barnprodukter, tar nästa steg genom att inkludera försäkring av prylarna via Omocom, i samarbete med W. R. Berkley. Bolagen har en hel del gemensamt, bland annat genom den tydliga cirkulära målbilden om att alla ska använda befintliga prylar istället för att köpa och tillverka nya.


Parently, som precis som Omocom vill förändra konsumtionsbeteenden, formulerar målbilden med orden: ”Reducing waste and making sustainable consumption the new normal”. Parentlys tjänst är simpel där användaren endast betalar för de baby- och barnprylar som de använder. I produktutbudet finns bl.a. barnvagnar, bilbarnsstolar, bärselar och vaggor. Helhetslösningen inkluderar hemleverans av produktpaket, samt upphämtning och uppfräschning av dessa när det är dags att leverera produkten till nästa prenumerant. Samarbetet med Omocom innebär att prylarna är helt försäkrade under uthyrningstiden, och repareras eller ersätts om och när någonting skulle hända under uthyrningstiden.

”Vi vill erbjuda alla småbarnsföräldrar en mindre stressfri vardag och då de väljer att prenumerera så ska produkterna kunna användas på riktigt, men utan den negativa känslan över; "vad händer om något går sönder". Vi uppmuntrar alla att ta väl hand om sina produkter men om olyckan är framme så är vi där. Vi gillar att arbeta med partners som strävar åt samma hållbara håll och är oerhört glada över samarbetet med Omocom”, säger David Knutsson CEO Parently.

Hos Omocom är det cirkulära tänket lika centralt som hos användaruppleven hos Parently. Till exempel så ser skadespecialisterna till att prylar som går sönder i första hand repareras, istället för att ersätta med en helt ny produkt. Parently har med hjälp av IVL Svenska Miljöinstitutet, tagit fram statistik på hur olika produktkategorier inom baby- och barnsegmentet påverkar koldioxidutsläppen. Studierna visar att en svensk familj kan sänka koldioxidutsläpp med över 250kg under det första året, enbart genom att återanvända baby- och barnprodukter. I snitt föds det över 120 000 barn i Sverige, vilket gör att siffrorna talar sitt tydliga språk för hur detta kan ha inflytande på miljön.


"Det känns otroligt roligt att ingå samarbete med Parently vars tjänst är som gjord för Omocoms försäkringlösning! Vad som är ännu finare är att Parently liksom Omocom har fokus på customer experience hela vägen, och att vi tillsammans kan jobba fram både nya tjänste- samt försäkringsprodukter efter användarnas behov. Det är on-demand på riktigt, hela vägen!" säger Sara Forsberg CCO på Omocom.

Försäkringen via Omocom är i samarbete med försäkringsbolaget W. R. Berkley.


I bild: David Knutsson, CEO Parently, och Makida Barbour, Customer Success Manager Omocom


#omocom #insurtech #collab #circulareconomy

bottom of page