top of page

Blocket och Omocom lanserar försäkring för begagnad elektronik


Den digitala försäkringsförmedlaren Omocom, i samarbete med W. R Berkley Insurance AG som riskbärare, har tagit fram en försäkringslösning för att öka tryggheten och sänka tröskeln för köp av begagnad elektronik som säljs via Sveriges ledande marknadsplats Blocket. Försäkringen fungerar som en dolda fel-försäkring och riktar sig till köparen av produkten och ger ersättning för reparation och reservdelar om produkten inte skulle fungera som förväntat, maximalt ersättningsbelopp uppgår till 10  000 kr. Exempel på dolda fel som ersätts av försäkringen kan vara att kameran på en mobiltelefon slutar att fungera eller om telefonen inte laddar ordentligt.

Köpet av försäkringen görs smidigt genom att klicka på Omocom-erbjudandet som exponeras intill varje annons där konsument får välja mellan tre olika prisnivåer baserat på ersättningsvärde. Betalning görs smidigt tillsammans med Omocom’s betalpartner Trustly och i samband med att premien betalas skickas ett personligt försäkringsbrev automatiskt iväg till köparens uppgivna e-mail.

FRAMTIDENS RISK

– ”Produkten vi skapat tillsammans med Blocket är otroligt spännande och vad vi kan se även helt unik i sitt slag. Vi frågade oss hur vi kan få fler att våga handla begagnat och vilka de stora orosmomenten är kring dessa typer av transaktioner och landade i Dolda-fel försäkringen. Vi är väldigt glada över att vår partner tillika riskbärare W.R Berkley både vågade och hade viljan till att satsa på helt ny mark tillsammans med oss, de kallar det vi gör “framtidens risk” och vi är beredda att hålla med!” säger Sara Forsberg, CCO på Omocom.

Inledningsvis lanseras försäkringen inom Blockets Elektronik-kategorier men tanken är att expandera produkten brett över de flesta kategorier som Blocket tillhandahåller för att få fler att våga konsumera begagnat, för en mer hållbar framtid. – ”“Vi ser väldigt positivt på samarbetet med Omocom och Blocket. Det är spännande att få vara del av skapandet av nya försäkringsprodukter för nya ändamål. Den cirkulära ekonomin kommer att vara en viktig del i framtiden och vi är stolta att få vara med i denna utveckling säger Carl-Johan Nilsson, CEO Berkley Nordic Region.


Schibsted-ägda Blocket, som nog knappast behöver någon närmare introducering, har sedan tidigare verkat för att göra begagnathandeln än mer trygg och säger följande i sin presskommentar om samarbetet med insuretechbolaget Omocom:

”Det fanns en lucka på marknaden som vi nu täpper till med Omocom. Vi började med att lansera tjänsten i mobilkategorin och efter positivt mottagande har vi nu skalat upp den till hela elektronikkategorin. Vi vill att det ska kännas tryggt att handla begagnat och hoppas det här kan göra att man känner sig ännu tryggare när man köper begagnad elektronik” säger Annette Karlberg, marknadsplatsdirektör för Köp & Sälj på Blocket.

bottom of page