top of page

Billigteknik och Omocom samarbetar med ny försäkringslösning nygammal elektronik

Bra för både miljö och plånboken – Billigteknik och Omocom samarbetar med en ny försäkringsprodukt som kommer att erbjudas till konsumenter vid köp av elektroniska produkter som säljs via Billigteknik.se.


Omocom är den cirkulära försäkringsförmedlaren som tillsammans med riskbärare och plattformar skräddarsyr försäkringslösningar för att uppmuntra till att hålla befintliga produkter i användning. Billigteknik, både med fysisk butik samt webshop, startades i Lund 2007 av två studenter med målet att samla ihop och sälja elektronikprodukter som inte sålts. Hos båda företagen ligger kundupplevelse och personligt bemötande i fokus, varför samarbetet med försäkringslösningen blir en så viktig del i plattformarnas erbjudande och mål mot att minska klimatavtrycket.


Tillsammans håller vi elektronik vid liv ännu längre


Försäkringsprodukten som inom kort kommer att erbjudas är en allriskförsäkring för ett större urval av elektroniska produkter, såsom mobiltelefoner, surfplattor och datorer och tv-apparater. Allriskförsäkringen täcker skada, stöld eller förlust, och gäller i ett helt år från och med inköpsdatum, med möjlighet till förlängning i ytterligare ett år. Produktens värde hos Billigteknik styr både premienivå och självrisk för slutkund – Allt för att det ska bli en så bra och prisvärd försäkring som möjligt för konsumenten.


Vid skada, förlust eller stöld anmäls detta som vanligt i Omocoms helt digitala skadeformulär. Skador tas emot och hanteras av Omocoms skadespecialister på ett tillmötesgående och personligt sätt, på samma sätt som Billigteknik själva bemöter sina kunder. Målet för bägge parter är sänka tröskeln för att köpa begagnade elektronikprodukter, och samtidigt förlänga livslängden på dessa.

Billigteknik.se har länge letat efter en försäkringspartner som förstår dagens affärsklimat i elektronikbranschen. En partner som, likt oss själva, strävar efter en cirkulär affärsmodell och som kan möta de förväntningar och behov som dagens kunder har. Omocoms försäkringsprodukt tar oss ännu ett steg närmare konsumenten - säger Billigteknik.se i sin presskommentar.

”Det är oerhört kul att inleda samarbete med Billigteknik som precis som Omocom, också strävar efter att främja användning av redan existerande elektronikprodukter, både för miljö, plånbok och efterfrågan från konsumenterna. Försäkringsprodukten som kommer att erbjudas är framtagen för att både miljön, konsument och återförsäljare ska vinna på det, och det är vi mycket stolta över!” – säger Christian Weimer, Senior Business Developer på Omocom.

Försäkringarna erbjuds i samarbete med W. R. Berkley som är riskbärare.

Läs mer om Billigteknik: https://www.billigteknik.se/

bottom of page