top of page

Många av oss byter telefon vartannat eller var tredje år, men har du någonsin funderat över var din gamla trotjänare hamnar? Och vilket skydd du egentligen får när du satsar på en begagnad mobil? Låt oss dyka ner i den fascinerande världen av begagnade mobiler som renoverats och upptäcka varför de inte bara är ett ekonomiskt smart val, men också ett tryggt alternativ med den rätta försäkringen.

Varför renoverade mobiler är framtiden

Hållbarhet först: En av de största fördelarna med att välja begagnade mobiler är deras positiva inverkan på miljön. Istället för att producera nya enheter eller kasta bort gamla, ger vi tekniken en andra chans att glänsa.


Kvalitetskontroll: När folk hör ordet "begagnad", tänker många direkt på enheter med okända skavanker, och visst kan det ibland vara fallet. Traditionellt sett har många köpt begagnade telefoner direkt från andra privatpersoner, utan några garantier eller trygghet. Men en renoverad telefon är en helt annan historia. De genomgår rigorösa tester, kontroller och eventuella reparationer innan de når marknaden igen. Hos Refurbly garanterar vi att varje enhet är i toppskick och redo för sin nästa ägare - backat av vår 2-års garanti.

Det osynliga skyddet: Omocoms cirkulära försäkring


Ett extra lager av trygghet: Att köpa en renoverad enhet kan kännas lite skrämmande för vissa. Vad händer om något går fel eller om mobilen åker i golvet? Det är här Omocom kommer in i bilden. Med deras cirkulära försäkring får kunderna ett extra skyddslager,

vilket betyder att din investering är säkrad när olyckan är framme.


Överträffar vanliga hemförsäkringar: Medan de flesta hemförsäkringar har åldersavdrag som gör att en mobil anses vara värd 0 kr efter bara några år, ser Omocom bortom detta och ger noll avdrag samtidigt som självrisken ligger långt under hemförsäkringens självrisk som vanligen ligger runt 1500 kr.


Slutsats: Att välja en renoverad mobiltelefon är inte bara ett hållbart och ekonomiskt val, det är också ett tryggt val när det är kopplat till rätt försäkring. Med företag som Refurbly och Omocom som går hand i hand, kan du känna dig säker på att du gör det bästa valet för både din plånbok och planeten.

Inlägget är ett gästblogg-inlägg skrivet av Refurblys CMO Daniel Pettersson.

Uppdaterat: 22 sep.

Genom nyemission investerar marknadsledande Länsförsäkringar AB i cirkulära insurtech-bolaget Omocom


Omocom marknadsledande inom delningsekonomi


Insurtech-bolaget Omocom skapar stöd för cirkulär ekonomi genom att skräddarsy försäkringslösningar speciellt utformade för att skapa maximal trygghet för att konsumera hållbart. Omocom har på kort tid blivit marknadsledande inom segmentet cirkulär försäkring och fortsätter att växa bland både befintliga och nya plattformskunder som inser nyttan med de unika försäkringarna.


Utöver Omocoms innovativa försäkringar är distributionen dessutom helt API-baserad och datadriven, vilket leder till sömlösa flöden och minimal administration för alla parter. Omocoms tekniska plattform i kombination med hållbara initiativ gjorde intryck på Länsförsäkringar.

”Länsförsäkringar är imponerad av Omocoms tekniska lösningar och utveckling inom hållbara försäkringslösningar. Investeringen går helt i linje med de satsningar inom hållbarhetsekonomin som Länsförsäkringar har”

- säger John Nyman, strategichef på Länsförsäkringar AB.


Genom det nya samarbetet hoppas Omocom kunna utveckla och expandera den innovativa tekniska plattformen ytterligare, parallellt som insurtech-bolaget gagnas av Länsförsäkringars gedigna erfarenhet inom försäkring.


Investeringen möjliggör vidareutveckling av de initiativ inom hållbarhet och teknologi som redan påbörjats, och tillåter Omocom att växa till att bli en än mer attraktiv arbetsplats och arbetsgivare. Den europeiska expansion som Omocom redan påbörjat kommer kunna fortsätta internationellt, samtidigt som produktutbudet förmås breddas och finslipas.


Nyemissionen som genomfördes i slutet av juli 2023 är en finansiell investering som innebär att Länsförsäkringar erbjuds två platser i styrelsen. Samarbetet med nuvarande riskbärare och plattformar kvarstår och stärks av investeringen.

”Att få in Länsförsäkringar AB som en ny stor ägare i Omocom känns helt rätt, både i fråga om de värderingar som de driver och sett till affären. Vi kommer att kunna dra stor nytta av deras erfarenhet och kunskap”

- säger Ola Lowden, vd och en av grundarna av Omocom.


Länsförsäkringar har över 200 års erfarenhet i försäkringsbranschen


Länsförsäkringar är en av Sveriges största finansiella koncerner. Grunden till dagens Länsförsäkringar lades redan på 1800-talet. Idag omfattar Länsförsäkringsbolagen totalt 23 stycken bolag inom koncernen som samtliga har ett sortiment inom bank, försäkring, pension och fastighetsförmedling.

Läs Länsförsäkringars pressmeddelande om emissionen här: Länsförsäkringar AB investerar i Omocom Läs mer om Omocom: https://www.omocom.insurance/ Omocom presskontakt: hello@omocom.se

I en värld som drivs av massproduktion och konsumtion finns det skattkista där det förflutna och nutiden möts och väver samman historier om nostalgi och hållbarhet. Loppmarknader, loppisar, med sin charmiga mosaik av skatter, är inte bara platser där man kan hitta guldkorn - de är livfulla nav i den cirkulära ekonomin. Det här inlägget välkomnar dig att följa med på en resa in i loppmarknadernas hjärta och utforska hur de förverkligar principerna om hållbarhet, gemenskap och medveten konsumtion.


Återupptäcka det förflutna


När du kliver in i loppisens värld möts du av ett mishmash av vintageprylar, väderbitna böcker, antika möbler och eklektiska kuriositeter. Dessa föremål från svunna tider viskar historier om generationer långt tillbaka i tiden och påminner oss om värdet av lång livslängd och arv. Genom att välja begagnade föremål minskar vi efterfrågan på nyproduktion och bidrar till att bevara värdefulla resurser. Loppisar fungerar som levande museer, som visar historiens skönhet och uppmuntrar oss att vårda det förflutna samtidigt som vi formar framtiden.


Genom att främja loppisar utmanar vi föreställningen att vårt värde bestäms av de nyaste och mest glänsande prylarna. I stället omfamnar vi tanken att varje föremål vi äger bär på en unik historia som ger djup och karaktär åt våra liv.

Hållbarhetens kärna


Den cirkulära ekonomin handlar om att minska avfallet och förlänga prylarnas livslängd. Loppmarknader är ett lysande exempel på denna filosofi i praktiken. När vi köper begagnade föremål deltar vi i en cykel av återanvändning, vilket minskar behovet av överdriven konsumtion och den tillhörande miljöpåverkan. Istället för att bidra till avfallskrisen blåser vi nytt liv i föremål som kanske skulle ha kasserats i förtid. Loppmarknader hyllar principen att varje föremål har ett ärvt värde, oavsett ålder eller skick, och främjar ett hållbarhetstänkande som vi kan tillämpa på alla aspekter av våra liv.


Omfamna medveten konsumtion


I en värld som översvämmas av snabbmode, "fast fashion", och engångsartiklar uppmuntrar loppisar oss att sakta ner och göra medvetna val. Istället för att jaga de senaste trenderna kan vi skapa en personlig stil som berättar en historia och välja föremål som berör oss på ett djupare plan. Genom att främja loppmarknader utmanar vi uppfattningen att vårt värde bestäms av de nyaste och mest skinande prylarna. I stället omfamnar vi tanken att varje föremål vi äger bär på en unik historia som ger djup och karaktär åt våra liv.


Loppmarknader är mer än bara marknader - de är portar till en värld där det förflutna flörtar med nutiden och hållbarhet samsas med stil. När vi reser genom dessa livfulla oaser av nostalgi och kreativitet deltar vi aktivt i den cirkulära ekonomin, skapar kontakter, minskar avfallet och anammar ett medvetet förhållningssätt till konsumtion. Så nästa gång du är på loppis, ta dig tid att uppskatta den symfoni av berättelser och möjligheter som omger dig - för på dessa marknadsplatser kan vi inte bara hitta dolda skatter utan också nycklarna till ett mer hållbart och meningsfullt sätt att leva.


bottom of page